1 -Çuha çiçeği
Beyaz, kırmızı, pembe ve mavi renkleri bulunan çuha çiçeği, güneş alan balkonlarda 12-15 derece sıcaklığa kadar dayanabilmektedir. Aydınlık ancak direk güneş ışığına maruz bırakmayın, yapraklarına su püskürtebilirsiniz. Üretimi tohumdan nisan ve ağustos aylarında yapılır, her yıl mart ayında saksı değişimi yapılır.
2-Açelya
Sürekli yeşil duran ve açan bir bitkidir, çok yıllık ve çalımsı çiçektir. Çiçeklenme mevsimi kış ve ilkbahar başlarıdır. Çiçeklenme dönemi uzun sürer, balkonlarda direk güneş ışığı almayan yerde bulundurulur, çiçeklenme dönemi uzun süren muhteşem çiçeklerden biridir. Yetiştirilmesi kumlu ve turba kompostuna daldırılarak yapılır. Çelikten köklendirme yapılır.
3-Siglamen
Soğanlı ve yaprağını döken bir bitki, yumruları ilkbahar aylarında tekrar büyüyerek çiçeklenir.Funda toprağı, lifli ve kum eşit miktarda karıştırarak dikin. Balkonlarda direk güneş ışığı olmayan yerlere yerleştirin. Seralarda yaz ortasında tohum ile ekimi yapılır biraz nazlı ve bakım isteyen kibar bir çiçektir.
4-Gardenya
Yaprağını dökmeyen, koyu yeşil parlak yaprakları bulunur, Çok güzel kokan çiçekleri vardır. Saksı çiçeği ve kesme çiçek olarak yetiştirilir. Kireçli topraktan hoşlanmaz, turbalı toprakları sever çiçekleri parfüm sanayinde kullanılır.
5-Sardunya
Her zaman yeşil ve çiçek açan, güzel kokulu çok bakım istemeyen ve her rengi bulunan bir çiçektir. Genelde ilkbahar ve yaz ayı olsa da sürekli çiçek açar. Balkonların en güzel baş tacı çiçeklerden biridir. Sarkan ve yukarı büyüyen türleri vardır.Her tür toprakta yetişse de orman toprağını sever, çelikten ve tohumdan yetiştirilir.