Alkali gıdalar vücut tarafından kolayca sindirilen besinlerdir. Alkali gıdalarda elementler, potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, kükürt gibi 8 çeşit vitaminin içerisinde bulunan gıda çeşitleridir.
Alkali meyveler, çoğu meyveye ait olan temel gıda potasyum, sodyum, kalsiyum,magnezyum, demir, ve diğer elementler sindirim ve emilim sonrasında vücutta alkali oluşturmaktadırlar. Alkali meyve soğuk ve serin meyve ve sıcak meyve olarak limon, elma, portakal, üzüm, domates, gibi meyvelerdir. Soğuk alkali meyveler, kivi, dut, incir, muz, kestane, kavun. Serin alkali meyveler, armut, yenidünya, mango, elma. Düz alkali meyveler, üzüm, alıç, nar, papaya, fındık, limon. Sıcak alkali meyveler, şeftali, kiraz.
Alkali Sebzeler, Alkali gıdalar, metabolizmayı uyararak cilde kan dolaşımını sağlar. Alkali sebzeler ıspanak, turp, biber, lahana, mantar, patates, kabak. Soğuk alkali sebzeler, ıspanak, domates, kabak, kavun. Serin alkali sebzeler, pancar, havuç, kereviz, patlıcan, mantar, salatalık. Düz alkali sebzeler, siyah mantar, patates. Sıcak alkali sebzeler, yeşil soğan, sarımsak, pırasa, biber, zencefil, soğan. Sıcak alkali sebzeler, sarımsak ve biber.
Vücudun asit-baz dengesini korumak için alkali sebze ve meyve kullanmalı. Aynı zamanda alkali gıdalar detoks etkisi yaparak bedeni temizler. Alkali gıdalar kan dolaşımını sağlayarak kalp ve damar sağlığını koruyarak aynı zamanda kanı temizler. Alkali gıdaların normal alımında yorgunluk ortadan kalkmış olur.