Sağlık
Antibakteriyel ve Antiviral Şifalı Otlar
Anti-mikrobiyal maddeler vücuda patojen mikroorganizmaları yok etmeye yardımcı şifalı otlardır, bitkisel ilaçlarla hastalığı atarken, vücudun direncini artırmasına yardımcı olur. Bu ilaçları çoğu anti-bakteriyel,anti-fungal, anti-viral, anti-parazitik, bağışıklık sistemini güçlendirmek için günümüzde sıkca kullanılmaktadır.
Antibiyotiklerin sağlığa verdiği yaradan çok zararını önlemek amacıyla şifalı otlara yönelme olmuştur. Vücut kimyasal ilaçların yerine, destekleyici ve önleyici doğal şifalı otlardan yararlanılabilir.
Anti-mikrobiyaller, virüslere karşı kullanılırken, enfeksiyonu temizleme, vücudun bağışıklık sistemini doğrudan veya dolaylı olarak uyarmaktadır, uçucu yağlarda ise genellikle mikroorganizmayı öldürerek doğrudan etkin olmaktadır. Vücudun her sistemi, özellikle anti-mikrobik olan bitkiler için uygun ve genel sistemik tedavi için her zaman uygundur.
Bitkisel ilaçları günümüzde aktarlarda bulmak kolaydır. En basit hastalıklarda hemen kimyasal ilaçlara yükleniyoruz, hasta olunca tabi ki doktora gidilmeli ve doktorun verdiği ilaçlar kullanılmalı, ancak evde önlem alarak veya hastalık başlangıçlarında sağlıklı otları kullanarak hastalığı ilerlemeden durdurmuş olursunuz. Antibakteriyel ve antiviral otlar kullanmadan önce bir araştırma yapın hastalığınız nedir, hangi otlar kullanılmalı, şifalı otların yan etkileri var mı kronik bir rahatsızlığınız var mı gibi bilgilenirseniz sizin için daha çok faydalı olabilir.
İşte antibakteriyel şifalı otlar ve nasıl kullanacağınız:
-Günaydın veya aynı safa bitkisi
Kanı temizler, yaraları iyileştirir, idrar söktürücü, mikrop öldürücü, kanser önleyici, terletici özellikleri vardır, oniki parmak bağırsağı ülserlerinde kullanılır, kaşıntıya ve ayak mantarlrı iyileştirir, çıbanları iyileştirir, bebeklerde bez isiliklerini iyileştirr, derideki pigment lekelerini iyileştirir, enfeksiyonları önler, göz tedavisinde ilk yardımda kullanılır, kozmetik sanayinde losyon ve merhem yapılarak kullanılabilir.
-Tarçın çubuğu
Sindirime yardımcı olur, antibakteriyel özelliktedir, çay olarak tüketilir, yiyeceklerde kullanılır.
Seylan tarçını ve Çin tarçını vardır, ancak seylan tarçını daha çok etkilidir.
Çubuk tarçın kanın pıhtılaşmasını sağlar,mikroplar üzerinde etkilidir,tarçın yağı mikrop temizleyici olarak kullanılmaktadır, kan şekerini düzenler, hafızanın gelişmesine yardımcı olur, zayıflamaya yardımcı olur.
-Karanfil
Doğal bir uyuşma kalitesine sahiptir, bağırsak bakterileri ile mücadele eder, Anti-bakteriyel, antiseptik, anti-viral ve anti-mantar özelliklere sahip, vücut ısınmasını sağlar, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır, mide bulantısı ve depresyona iyi gelir, balgam söktürücü, ağrı, bulantı ve kusmayı önler,diş ağrılarını dindirir, hıçkırığı giderir, sindirim sorunlarını çözer. Toksinlerin atılmasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
Karanfilin içerisinde en güçlü mikrop öldürücü bulunmaktadır, sıtma, uyuz, bakteriler, virüsler, mantarlar ve parazitlere karşı etki göstermektedir.
-Sarımsak
Antibakteriyel olarak bilinen bu çok önemli bitkinin özelliklerini saymakla bitiremeyiz, antibiyotiklere kıyasla vücuda daha dostça bakar ve bağırsak floralarını rahatsız eden bir madde salgılamaktadır.
En etkili antibakteriyel bitkilerden biri olarak, bakteri, parazitler ve virüsler üzerinde önemli etkisi vardır, balgam söktürücü, hipoglisemik, anti-histamin, anti-koletterol, afrodizyak,kronik bronşit, solunum zorluğu, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda kullanılır.
Mantar enfeksiyonları, siğiller, vajinit gibi hastalıkları tedavi eder.
-Ekinezya
Ekinezya kök olarak kullanılır, genel tonik, anti-bakteriyel, anti-inflamatuar, anti-alerjik, bağışıklık sistemini uyarır ve enfeksiyonlara karşı direnci artırır, doku hasarlarını onarmaya yardımcı olur.
-Usnea Barbata
Ağaçların üzerine yapışmış likenler, ağaca zarar veriyor gibi görünse de ekinezya ile birlikte kullanıldığında bademcik iltihapları ve soğuk algınlıkların da mükemmel bir şifa deposu ve tedavi edicidir.
Bakterilerin dengelenmesi, enfeksiyonların ortadan kaldırılması, mukus zararları yok etmesi, balgam söktürücü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, ateş gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Akciğerler ve mesane üzerinde en güçlü etkiye sahiptir.
-Kedi tırnağı
Anti bakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar, hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmalarını harekete geçirir.
-Kızılcık
İdrar yolları enfeksiyonlarına karşı etkili bir savunma mekanizmasıdır,, antioksidanlar ile dolu dişlerde plak oluşumunu engeller. Güçlü bir C vitamini kaynağı, doğal bir antioksidandır, hipertansiyon, diyabet ve obezite gibi hastalıkları önlemektedir. Serbest radikallere karşı oluşan kronik hastalıkların önlenmesinde kullanılır, idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirir, Helikobakter pilori bakterisinin mide duvarına yapışmasını önleyerek mide ülserinden korur.
-Kök zencefil
Antiviral antibakteriyel özelliklere sahip güçlü bir bitkidir, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon hastalık sürelerini azaltmaktadır.
-Limon balsamı veya melisa (oğul otu)
Melisa kurutulmuş yaprakları kullanılarak çayı yapılır, uyku sorunlarında kullanılırken, sinirleri yatıştırır ve stresi azaltır, mide rahatsızlıklarında kullanılır, sindirim sorunlarına iyi gelir, gaz giderir, ter atılmasını sağlarken aynı zamanda ateşli hastalıklarda ateş düşürücü olarak kullanılır.
Mideyi rahatlatan, sakinleştiren etkileri bulunmaktadır.
-Meyan kökü
Antiviral, antibakteriyel mideyi rahatsız etmeyen H.pylori öldürdüğü için gastrit ülserler için kullanılmaktadır, bitki çaylarıyla harmanlayarak kullanabilirsiniz. Üst solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirir, vücudu toksinlerden korur, sindirim sistemini rahatlatır, antioksidan ve tonik özelliklerinden dolayı gut hastalığına karşı da kullanılır.
Egzema ve menapoz rahatsızlıklarında tedavi edici olarak kullanılır.