Bir çok ağrı kesici ilaçlar etkili zaman zaman tehlikeli olabiliyor. Oysa doğadan kullanacağınız bazı otlar ile güvenle ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Önce yüksek oranda rafine edilmiş gıdalardan, şeker ve karbonhidrattan uzak durarak kronik ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
Analjezik özelliklere sahip 60 farklı esansiyel yağ vardır, ağrıyı azaltmaya ve yok etmeye yarayan özelikleri bulunmaktadır.
Doğadan bazı doğal ağrı kesiciler:
-Zencefil, zerdeçal, köri
Bunlar anti-inflamatuar özelliklere sahiptir, romatoid artrit gibi ağrıları iyileştirme özelliklerine sahip bitkisel otlardır.
-Şeytan pençesi
Karaciğer sorunlarına, artrit, baş ağrısı ve bel ağrısı gibi rahatsızlıklarda ağrıyı azaltır.
-Beyaz söğüt kabuğu
Vücut salisilik asite dönüştüren salisin bulunur, menstrüel kramp, kas ağrıları, artrit, kan akışını düzenler ve şişliği azaltır.
-Kiraz
Kiraz acıyı bastırır yüksek anti-inflamatuar içerir, aspirin gibi iltihabı önleme özelliği vardır.
-Nane
Nane şişkinlik, gaz, baş ağrısı, eklem ağrıları, diş ağrısı, mide bulantılarına, cilt tahrişlerine iyileştirici özelliği bulunur.
-Kızılcık suyu
Ülsere genellikle mide ve ince bağırsak içinde bulunan H.pylori denilen zararlı bakterileri öldürür ve ağrıyı azaltır. Antibiyotik yerine geçen kızılcık suyu ülser ve idrar yolu bakterileri yok eder.
-Bromelain
Enzimi ananasın proteolitik enzimleri olan bromelin A ve B nin karışımıdır. Protein ayrıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı özellikleri bulunur. Mide rahatsızlıklarını iyileştirir, zedelenme sonucunda oluşan iltihabi durumları iyileştirir, kas rahatsızlıklarına iyi gelir. Anjin, astım ve bronşit gibi rahatsızlıkların olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
-Acı kırmızı biber
Acı kırmızı biberin yapısında bulunan etkin madde kapsaisin adlandırılan kapsaisinoidler bulunur. Tat ve sinirler üzerinde etkisi bulunurken, solunum sistemi üzerinde de etkili olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca artrit, hafif ağrılarda, kas ve eklem ağrılarında semptomatik tedavisinde kullanılır. Acı biberin etken maddesi olan kapsaisinin bir çok hastalıklar üzerinde olumlu sonuçlar verdiği yapılan çalışmalarda gösterilmiştir.