Neredeyse tüm kadınların ortak sorunu istenmeyen tüylerdir. Bu tüylerden kurtulabilmek için, tüy köklerinin lazer ışığı sayesinde yakılması ve yok edilmesi işlevine lazer epilasyon denir. Gelişen teknoloji sayesinde bu lazer epilasyonların hem fiyatı ucuzlamıştır hem de ağrısız ve acısız bir tedavi haline gelmiştir.
Kadınlar, devamlı olarak jilet ya da ağda gibi can yakıcı işlemleri yapmakta ve büyük bir zaman kaybına uğramaktadırlar. Özellikle çalışan kadınların bu işlemler ile uğraşacak vakitlerinin olmaması göz önüne alındığında, kesin çözüm olarak bu tedavi yöntemine başvurabilirler.
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Üç basamaklı bir süreçten oluşan lazer epilasyon için, ilk olarak yapılacak bölge temizlenir. Ardından bu bölgedeki uzun kıllar kısaltılır ya da jilet ile alınır. Daha sonra jel sürülür. Lazer cihazları kullanılarak tüm kıl ve kıl kümeleri tek tek ışınlar ile taranır. İşlemler seans süresine göre yapılmaktadır ve ardından soğutulmaktadır. Bu işlemler kullanılmakta olan lazer sistemine ve vücutta uygulanacak bölgeye göre farklı cihazlar ile birlikte farklı tipteki başlıklar kullanılarak, tüm alanlara yayılarak uygulanmalıdır. Başarılı ve etkili bir tedavi sonucu için uygun tarama oldukça önemlidir.
İşlemin yapılacağı bölge ne kadar büyük ise, epilasyon süresi o kadar artar. Seanslar ortalama olarak 5 dakika ila 2 saat arasında devam etmektedir. Bu süre de uygulamanın gerçekleşeceği bölgeye göre değişiklik gösterir. Lazer epilasyon yöntemi, çoğunlukta altı ile sekiz seans arasında sona ermektedir.
Lazer Epilasyondan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Lazer epilasyon uygulanan kişi, iki gün boyunca güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. İşlemin hemen ardından solaryum kesinlikle önerilmemektedir. Yüz bölgesi için epilasyon yapılmış ise, kişi güneş ışınlarından korunmalı ve yüksek faktörlü güneş kremlerini kullanmalıdır. Epilasyondan sonraki günlerde cildin tahriş olmasına sebep olacak peeling gibi cilt işlemlerinden de mümkün olduğu kadar uzak durulması gerekir.
Epilasyonun ardından ciltte hassasiyet göstergesi olarak, kabarıklık ve kızarıklık görülebilir. Fakat bu endişe duyulacak bir durum değildir. Epilasyon işleminden yaklaşık olarak 1 saat sonra, cilt kendi kendine düzelir.
Lazer Epilasyononun Sakıncalı Olduğu Durumlar
Hamilelik döneminde lazer ışınlarının zararlı olup olmadığına ilişkin herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Bundan dolayı lazer epilasyon tedavisi, ilk olarak gebeliğin başlangıç dönemlerinde pek tercih edilen bir durum değildir. Aynı zamanda kanser hastalarında da tedavi ve takip sürecinde lazer epilasyon uygulanması yapılmaz. Güneşlenme ile ya da solaryuma bağlı olarak bronzlaşmak sonrası lazer epilasyon yapılmamaktadır. Çünkü tedavi dozları bronz tene uygun bir şekilde ayarlanarak uygulanabilir. Tedavi bölgesinin bronzlaşmadığı ve güneş koruyucular kullanıldığı sürece lazer epilasyon tedavisi devam edebilir.
Lazer epilasyon, bir hekim kontrolünde yapılmalıdır. Seçtiğiniz kişi, bu alanda kesinlikle uzman olmalıdır. Böylece görmüş olduğunuz tedavi, hem kalıcı hem de etkin bir tedavi olur.