Sağlık
Romatizma Hastalığında Kilo Kontrolü
Romatizmal hastalıklarda yaşamınızı sınırlandırmak zorunda değilsiniz, ancak kendinize yeni bir yaşam tarzı oluşturabilir ve yönetimle günlük aktivitelerinize devam edebilirsiniz.
Egzersiz hareketlerini doğru ve dengeli yaptığınızda romatizmal elirtilerini hafifletebilir ve yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.
1-Egzersiz ve romatizma
Romatizma hastalığında, hastalığa uygun hareketler yapıldığında önemli aşamalar kaydedip belirtileri azaltabilirsiniz.
-Egzersiz hareketleri ile eklem sertliğini önleyebilirsiniz.
-Esnekliği artırabilirsiniz
-Kasları kuvvetlendirebilirsiniz.
-Ağrıyı azaltabilirsiniz
-Şişkinliği azaltabilirsiniz
-Sağlıklı kemik ve kıkırdak dokularını koruyabilirsiniz.
-Hareket egzersizleri ile sertliği azaltarak esnekliği artırabilirsiniz.
-Güçlendirme egzersizleri romatizmal hastalıkları için önemli üç egzersizden biridir, kasları sıkıştırabilirsiniz.
-Fitnes egzersizleri romatizma hastalığında üçüncü tür egzersiz yöntemlerinden biri olarak, kişinin dayanıklığını artırarak kasların güçlendirilmesi sağlanır.
Romatizmal hastalıklarda diyet ve kilo kontrolü:
Romatizmal hastalıklarda kilo sorunlarınız olmadığında egzersiz hareketlerini daha kolay yapacak ve yerinizden kalkmanız daha kolaylaşacaktır.
Egzersiz ile birlikte diyet yaptığınızda vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri kolayca almış ve hastalık semptomlarını rahatlatmış olursunuz.
-Gıda çeşitliliği
Beş farklı türde gıdalar tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri alarak yorgunluk, ağrı ve aldığınız bazı ilaçların yan etkilerini hafifletmiş olursunuz.
-Kilonun korunması
İdeal kiloya gelerek dizinizin ve kalçalarınızın yükünü hafifletmeye çalışabilirsiniz, kalkıp oturmanız aynı zamanda egzersiz hareketlerini yaparken de size kolaylık olur.
-Yağ, kolesterol ve şeker kontrolü
Kalp sağlığınız için kan şekerinizi kontrol altında tutmalısınız, ideal kilonuzu koruyarak kolesterolü kontrol altına alabilirsiniz, fazla yağ ve şeker kullanmamaya çalışın.
-Lifli ve nişastalı gıdalar
Nişastalı ve lifli gıdalar size enerji verecektir, fazla tuz su tutulmasına neden olacağından tuzsuz veya az kullanmaya çalışın. Dondurulmuş gıdalardan uzak durun, bazı ilaçlarda vücudunuzda su tutulmasına neden olabilir dikkatli olun.
-Sigara ve alkol tüketimi
İlacın etkilerini azaltacağı ve kemikleri zayıflatacağı için dikkatli olunmalı sağlığınız için doktorunuza danışabilirsiniz.
-Yeterli uyku
Kronik ağrı ve yorgunluk ile yaşamak sizi uykusuz ve gergin yapabilir, depresyona neden olabilir, ağrıyı azaltmak için eklemleri dinlendirmek için uykunuzu düzenli uyumalısınız.
Hayatınızdan stresi uzaklaştırın, böylece semptomları ve ağrıları hafifleterek kasları rahatlatmış olursunuz.