Toksinler vücudumuza giren ve orada biriken zehirlerdir, bir çok yolla alınabiliyor, kimyasallardan, havadan, sudan yediğimiz meyve ve sebzelerden vücudumuzda birikerek hastalığa sebep olmaktadır.
Toksinleri nerelerden alırız:
-Yiyecekler
Tarımsal ilaçlar ve hormonlu gıdalardan alırken, ambalajlı besinler, ilaçlı meyve ve sebzeler, boyalı gıdalar, tatlandırıcılar ve renklendiriciler gibi yiyeceklerden zehirli toksinleri almaktayız.
-Su
İçtiğimiz suların kontrol edilmemesi, yüksek oranda klor atılması, lağım sularının içme sularına karışması, aldığımız ambalajlı suların uzun süre bekletilerek bakteri oluşturması, hijyenik olmayan tabak çanaklardan toksin alabiliyoruz.
-İlaçlar
O kadar çok ilaç kullanıyoruz ki bunların vücuda girdikten sonra bir kısmı atılamadığından birikerek toksinlere dönüşebiliyor.
-Hava
O kadar çok hava kirliliği oluşmuş ki nefes alınmıyor, kömür gazları, egsoz gazları, dışarı çıktığınızda ayrı bir zehirleniyoruz. Oksijen solumak için dağlara çıkmak gerekir.
-Temizlik ürünleri
Evde kullandığımız temizlik ürünleri başlı başına zehir saçıyor ve biz hanımlar temizlik düşkünü olduğumuzdan deterjan yetiştiremiyoruz. Haliyle zehir soluyoruz, keza bunun yanında kullandığımız kişisel bakım ürünleri de toksin almamıza neden olmaktadır.
-Elektromanyetik dalgalar
Bilgisayarlar, telefonlar, mikrodalga fırınlar, baz istasyonları gibi aletlerin yaydığı dalgalar biyo enerji alanımıza girerek konsantrasyonumuzun bozulmasına ve enerjimizin düşmesine neden olur. Bu dalgalar strese neden olarak vücudumuzdan toksinlerin atılımını etkilemiş olur.
-Sigara, alkol, kahve ve çay gibi fazla tükettiğimiz besinler de toksine neden olmaktadır.